fredag 12 februari 2010

Osmaklig reklam.

Är det nån som sett den synnerligen osmakliga reklamen för Björn Borg-trosor. Bilden är ju fin och så med glada flickor i färggranna trosor. Så faller blicken på flickornas lår. Det finns verkligen inget som liknar kvinnliga former. Låren är som smala små stickor och mellanrummet mellan låren är cirka en decimeter.

Jag står faktiskt och blir förbannad när jag ser sådan reklam! Vad är budskapet? Inser samtidigt att när jag opererade mig för min övervikt så längtade jag efter den tid när jag kunde komma i storlek 44-46, vilket ansågs litet och var en övre men existerande gräns i klädbutiker. Numera tycks den storleken i princip ha försvunnit. 90 % av H&M kläder sträcker sig till storlek 42. Vill man klä sig i mer märkeskläder för att gynna svenska designers är storlekarna ännu mindre.

Samtidigt som det talas om att vi blir tjockare och att övervikten ökar så passar klädhandlarna på att i reklam och annat belysa ännu mindre modeller och klädstorlekar. Och egentligen så undrar jag bara, säljer man verkligen?

Inga kommentarer: