torsdag 16 april 2009

Bättre och bättre dag för dag...

Jag bestämde mig för att frångå mina principer och började trava neråt för att åka in till stan och köpa den hett efterlängtade blusen. För en spottstyver. Och jag vet att den kommer att ta slut så inga tröstande ord. Jag är inte ens säker på att jag överlever utan den.

Men.

Jag kom inte utanför dörren. Hela mitt väsen sa nej och tack för mig och så släcktes systemet ner och jag tog mig likt dvala upp för trapporna igen och satte mig framför datorn och började jobba istället.

Det jag istället klarade av att göra är en historia i sig. Jag gick in på banken och påbörjade en delbetalning av min tandläkarräkning. Och det kändes riktigt gott i hela kroppen. Den är påbörjad nu. Betalningen alltså.

Jag vet att ni sitter därute och garvar läppen av er, men försök sätta er in i min situation; att jag knappt vågat tugga med min fina nya tand eftersom den bara sitter i munnen och inte är min. Och så ser min snälla tandläkare att jag inte ens påbörjat en betalning och slänger ur sig en förbannelse för han blir trött på såna som mig och vips! sitter jag där och tuggar på en satans kola och tanden fastnar. Men nu kan jag snart somna gott i min egen säng, förvissad om att jag gör rätt.

Jag passade också på att boka biljett till Bob hunds konsert, så nu är det jag som tjohoooo!!! ska gå och se dem på Cirkus. Jag vet att det inte är ett giftermål, inte ens ett sketet samlag, men ändå! Jag ska på konsert!

Och lyssna på folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk.

Inga kommentarer: