onsdag 15 april 2009

Hundralappen

Jag läste i en blogg för ett tag sen om en som varje dag tog ut hundra spänn ur automaten. Och detta var de pengar som hon fick röra sig med. Jag har nu låtit idén landa i mig och bestämt mig för att pröva en variant, anpassad efter mig själv. Jag kommer att få ta ut 200 kronor varannan dag, och hundra varannan. Och detta ska täcka mina utgifter.

Och det har funkat hela dagen! Eftersom vårt datasystem bestämde sig för att lägga ner vid elvarycket, tog jag en längre lunch och gick en lång promenad. Vägen kantades av olika frestelser men i och med att jag bara hade mina tvåhundra att röra mig med, så gick de flesta frestelser bort idag.
Det ska bli spännande att se hur det går. Risken finns att när jag inte lägger pengar på kläder och bruksvaror så kommer mitt konsumtionsmönster att flyttas till godis, tidningar och lyxmat. Men min förhoppning är att jag ska växa med uppgiften.

Som sagt, hittills har det funkat. Det bästa vore ju egentligen om jag helt och hållet undvek stan, men då inställer sig genast nästa fråga; varför bor jag då i en storstad?

4 kommentarer:

Pengar och cash sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Pengar och cash sa...

Det är rätt bra att klara sig på max 100:- kronor om dagen. Jag brukar ligga på mellan 50-65:- per dag. Dvs ca 1500-1800:-/per månad.

minna sa...

bara prova=) Hoppas det går bra=)

troi sa...

Pengar och cash: Oj! Det var imponerande! Jag antar att det krävs en del pyssel att klara sig på det där. Det låter i mina öron väldigt lite! Men jag är desperat och tänker pröva alla knep!

minna: Eftersom jag inte klarar av köpstoppet lika bra som somliga så tänkte jag pröva den här metoden!