torsdag 14 januari 2010

Räkmacka.


Jag gick en runda på lunchen för att få lite luft. Det har ju blivit mycket stillasittande på sista tiden. Dök in på NK för att se om de sänt priset på blusen jag vill ha. Men den här gången kände jag inte alls för den. Så då fick den hänga.

Blev sugen på en räkmacka och ett glas vitt till. I kön ansträngde jag mig supermycket för att hitta nåt annat lämpligt att dricka till, men misslyckades. Så jag tog ett glas vitt till min underbart supergoda räkmacka. Handplockade spänstiga räkor med precis lagom med majonnäs på. (Även om jag tyvärr kan tänka mig en simtur för räkorna...) Några munnar chardonnay. Det kändes så perfekt.

Känslan av det förbjudna ökade naturligtvis på smaken, för visst är det förbjudet att dricka vitt vin till lunchen i Sverige på vintern. Om man inte befinner sig i Åre förstås? Jag satt där och såg ut över folkhavet och njöt av min förträffliga lunch. Tänkte hur lyckligt lottad jag är som faktiskt kan njuta i nuet av en så liten sak som en smörgås.

Noterade även att det ser ut som att det blir mycket cerisa färger i vår. Det passar utmärkt för mig; min plånbok kommer då att få fortsätta att hålla sig fet och stinn... Jag log för mig själv och så skålade jag för det!

3 kommentarer:

~Johanna~ sa...

Du är underbar!

troi sa...

Tack! Men visst är det viktigt med lite vardagslyx?

minna sa...

Vardagslyx gör gott för själen! =)