tisdag 25 augusti 2009

Famljens utgifter.


I går tog vi ett nytt steg mot ny medvetenhet. Vi satte oss ner med "Koll på pengar från 2009" och började beräkna hur mycket en familj som vår ska lägga ner på mat och förnödenheter under en månad. Vi blev väl lite förvånade, för det är verkligen inte mycket pengar som man ska lägga på mat.

Enligt Konsumentverkets beräkningar ska en kvinna i min ålder om hon äter alla mål hemma utom lunchen lägga 1 190 kronor! Och en man motsvarande 1 520 kronor. Nu brukar vi inte dela upp en storhandling i mat och glödlampor, men en storhandling en vecka brukar landa på 2000 spänn! Vi pratade och förfasade oss över detta, men bestämde ändå för att vi ska pröva en månad och se vart vi landar.

Första veckans kvitton visade ett stort fett överskott. Oj vad vi har slösat! Andra veckan där vi nästan gnagt på tavelramarna och ätit rester och knappt handlat någonting, låg vi ändå lååångt över budgeten. Vi kommer verkligen att tvingas ändra våra vanor kapitalt om vi ska passa in i Konsumentverkets mall för en normalfamilj!

Det roliga är att vi är båda engagerade i det här och tar det för närvarande med ro. Vi vill helt enkelt ha kontroll på vilka pengar som går ut från hushållet och också inse att vi båda två är tvungna att ta visst ansvar när det gäller inköpen. Så inte en person lägger alla pengar på mat och den andra alla pengar på teknikprylar eller kläder.

Inga kommentarer: